عمومی

مشاور حقوقی کیست؟

یکی از راه‌های آسان و کاربردی برای دسترسی سریع به جواب سوالات حقوقی و قضایی، مراجعه به مشاور حقوقی است. مشاورهای حقوقی افرادی هستند که در زمینه مسائل قضایی و امور حقوقی، دارای تخصص و دانش بروز می‌باشند. این افراد می‌توانند در تمامی مسائل مرتبط با دعاوی خانوادگی، مشاور حقوقی طلاق، تمامی معاملات، تعهدات، دفاع از حکم قضایی، مسائل مرتبط با انواع کسب‌و‌کار، مسائل کیفری و قرارداد‌ها، به عنوان مشاور مسائل حقوقی وارد عمل شوند؛ و راهنمایی‌های لازم را در رابطه با قوانین مرتبط برای افراد توضیح دهند.

مشاوران حقوقی با مطالعه کامل قوانین حاکم بر کشور، اشراف بر بندها و تبصره‌های هر یک از آن‌ها، به تفسیر قوانین و کارایی بخصوص آن‌ها می‌پردازند. هر یک از مشاوران حقوقی باید توانایی تفسیر قوانین و کاربرد آن‌ها را به‌صورت علمی کسب کرده و سپس به‌صورت عملی، از آن‌ها در حوزه‌های مختلف استفاده نمایند.

ویژگی های مشاور حقوقی خوب

ویژگی‌های مشاور حقوقی خوب

یک مشاور حقوقی خوب در وهله نخست باید اطلاعات گسترده‌ای از قوانین موجود و حیطه کاربردی هر یک از آن‌ها را در اختیار داشته باشد. اشراف بر قوانین برای استفاده به موقع از آن‌ها و کمک به موکل، ضروری است. به نظر می‌رسد بر‌اساس مسائل مورد بحث و نقشی که مشاوران حقوقی برای رسیدگی به آن‌ها بر‌عهده دارند، ویژگی‌های متفاوتی برای مشاوران در نظر گرفته می‌شود. در ادامه به ویژگی‌های یک مشاور حقوقی خوب و خبره می‌پردازیم.

مهم‌ترین ویژگی‌های مشاور حقوقی

  1. اولین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، داشتن تسلط کامل بر مسائل حقوقی و قوانین مرتبط با هر یک از آن‌ها است. مشاوران حقوقی باید بتوانند اقدامات قانونی و غیرقانونی مسائل مورد‌نظر را برای موکل خود توضیح دهند. مشخص کردن عواقب ناشی از رعایت یا عدم رعایت هر یک از آن‌ها جز وظایف یک مشاور حقوقی خوب است.
  2. دومین ویژگی مشاور حقوقی توانمند، “امین و قابل اعتماد بودن” وی است. یکی از مهم‌ترین تعهدات اخلاقی برای مشاوران حقوقی در تمام زمینه‌های مرتبط، پایبندی به اصول رازداری و قابل اعتماد بودن است. با توجه به اینکه مسائل حقوقی مطرح شده نزد مشاور جنبه خصوصی دارند، برخورداری از ویژگی‌های یاد شده یک امتیاز مهم برای انتخاب مشاور بشمار می‌رود.
  3. سومین ویژگی یک مشاور حقوقی خوب، برخورداری از قوه تحلیل و قدرت تصمیم‌گیری در کوتاه‌ترین زمان ممکن است. وقتی مشاوران حقوقی با برگزاری جلسات متعدد قادر به تصمیم‌گیری و ارائه راه‌حل مناسب برای موکل خود نباشند، به تدریج اعتماد وی را از دست می‌دهند.
  4. چهارمین ویژگی مشاور حقوقی خوب و یکی از مهم‌ترین موارد موثر در انتخاب وی، برخورداری از قدرت بیان عالی است. وقتی مشاور بتواند مسائل حقوقی را به زبان ساده برای موکل خود توضیح دهد، امکان درک آن‌ها را برای او فراهم کرده است.
  5. آخرین ویژگی مشاور حقوقی خوب، عاری از منفعت طلبی بودن است. هدف از ارائه مشاوره توسط یک مشاور، کمک به موکل و حل کردن مشکلات وی است. ارائه مشاوره حقوقی توام با دلسوزی و وجدان کاری به موکل، باعث کسب نام نیک و کسب شهرت نیکو برای مشاور خواهد شد.

مشاور حقوقی حرفه ای و تخصصی

مشاور حقوقی حرفه‌ای و تخصصی

بروز مسائل حقوقی مختلف و عدم توانایی رسیدگی فرد به آن‌ها، یکی از علل متعدد نیاز به مشاور حقوقی حرفه‌ای و تخصصی است. برای مسائل مختلفی می‌توان از مشاوران حقوقی استفاده کرد. یکی از مهم‌ترین مواردی که جامعه امروزی با آن روبرو می‌باشد، مشاوره حقوقی در زمینه طلاق است.

مراجعه به مشاور حقوقی طلاق به‌صورت چشمگیری در حال افزایش است. مراجعه به مشاوران حقوقی حرفه‌ای و تخصصی برای رسیدگی به اعتبار‌سنجی درخواست طلاق و کسب حق درخواست طلاق از نوع کسر خرج، می‌تواند یکی از سریع‌ترین راه‌های رسیدگی به پرونده باشد. یک مشاوره حقوقی درست و اصولی با بررسی 12 شرط قید شده در عقدنامه، امکان درخواست طلاق را بررسی می‌کند. با اقدامات گام به گام یک مشاوره حقوقی تخصصی، شما می‌توانید با صرف هزینه کمتری به پرونده خود رسیدگی کنید.

تفاوت خدمات وکالتی و مشاوره حقوقی

بین ارائه خدمات وکالتی توسط وکیل و مشاوره حقوقی توسط مشاور حقوقی، تفاوت‌های اساسی وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین وجوه افتراق بین این دو موضوع، عدم نیاز به کسب پرونده وکالت توسط مشاوران حقوقی است. بنابراین اگر فردی قصد دارد که در زمینه خدمات وکالتی فعالیت نماید، ملزم به کسب پروانه وکالت و شرکت در آزمون است.

مشاوران حقوقی دستمزد فعالیت‌های خود را به‌صورت قراردادهای مشخص و بر‌اساس ساعت‌های ارائه خدمات به موکل دریافت می‌کنند. این امر در حالی است که دریافت حق‌الزحمه وکلا کاملا متفاوت است. مشاوران حقوقی برای کار در سازمان و شرکت‌های رسمی و فعالیت همزمان به عنوان مشاور حقوقی آنلاین یا رایگان، محدودیتی ندارند. حوزه فعالیت مشاور حقوقی مرتبط با ارائه راهکارهای حقوقی و مشاوره‌های منجر به تصمیم‌گیری صحیح در رابطه با مشکلات می‌شود.

بر‌خلاف مشاور حقوقی ارائه خدمات وکالتی توسط وکیل، فقط در زمینه رفع مشکلات پرونده است. این افراد حق استخدام در سازمان یا شرکت‌های دولتی را ندارند. البته در صورتی که وکیل اقدامات تودیع پروانه وکالت را انجام داده باشد، برای استخدام رسمی مانعی ندارد.

نکات مهم در دریافت مشاوره حقوقی

نکات مهم در دریافت مشاوره حقوقی

برای دریافت یک مشاوره حقوقی مناسب، باید ابتدا نوع مشاوره را مشخص نمایید. خدمات مشاور حقوقی می‌تواند در زمینه هایی مانند طلاق، اختلافات خانوادگی، مشکلات ملکی، مسائل کیفری و… ارائه شود. مراجعه و دریافت مشاوره حقوقی در زمینه‌های یاد شده می‌تواند باعث صرفه‌جویی چشمگیری در هزینه‌های پرونده و زمان رسیدگی به آن شود.

زمانی که فرد با علم به راه‌های قانونی حل مشکل وارد روند قضایی پرونده شود، در زمانی بسیار کوتاه‌تری می‌تواند نتیجه دلخواه خود را کسب نماید. نکته مهم دیگر در دریافت مشاوره حقوقی، انتخاب مشاور حاذق، صادق و مسلط به قوانین است. برخی از موسسات حقوقی به‌صورت آنلاین و غیر‌حضوری مشاور حقوقی رایگان استخدام می‌کنند تا بتوانند حداقل اطلاعات لازم را در اختیار موکلان قرار دهند. در نهایت بهتر است قبل از مراجعه به مشاور، در رابطه با حسن سابقه و سطح علمی مشاور حقوقی اطلاعات لازم را کسب کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا