خانواده

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق به چه صورت است؟

امروزه زوج‌ها بنا‌بر دلایل متعددی دچار مشکل می‌گردند و در نهایت به دلیل عدم توانایی مقابله با مشکل، مجبور به طلاق و جدایی می‌شوند. یکی از مواردی که لازم است به آن دقت شود، مسئله حضانت بچه‌ها است. سوال اینجاست که حضانت فرزند پسر بعد از طلاق، با چه کسی است؟ زوج‌هایی که دارای فرزند پسر هستند، باید پیش از طلاق، وضعیت حضانت پسر خود را مشخص کنند. در این مطلب از وکیل طلاق قصد داریم به پاسخ سوالاتی راجع به حضانت فرزند پسر پس از طلاق بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق توافقی

در هنگام جدایی بسیاری از زوج‌ها با این سوال مواجه می‌شوند که حضانت فرزند پسر بعد از طلاق توافقی به چه صورت است؟ همان‌طور که می‌دانید، حضانت فرزند پسر در طلاق توافقی توسط پدر و مادر و وکلای دادگستری مشخص می‌شود. در طلاق توافقی، حضانت فرزند پسر تا 7 سالگی به عهده مادر و پس از آن با پدر است؛ همچنین اگر فرزند پسر بیش از 15 سال سن داشته باشد، می‌تواند خود به تنهایی برای زندگی با پدر یا مادر تصمیم‌گیری کند.

لازم به ذکر است که در زمانی که پدر فوت کند،حضانت فرزند بعد از فوت پدر بر‌عهده مادر (زوجه) می‌باشد.

حضانت فرزند پسر

حضانت فرزند بعد از طلاق (فرزند پسر تا قبل 15 سالگی)

یکی از سوالاتی که بسیاری از مواقع برای زوج‌ها در زمان طلاق مطرح می‌گردد، این است که حضانت فرزند پسر قبل از 7 سالگی بر‌عهده چه کسی است؟ طبق قوانین مدنی، اگر پدر و مادر دارای شرایط مالی و غیر‌مالی مناسبی باشند، می‌توانند پس از طلاق حضانت فرزند پسر خود را بر‌عهده بگیرند. همان‌طور که در قسمت‌های قبل اشاره شد، حضانت فرزند پسر در طلاق توافقی تا سن 7 سالگی بر‌عهده زن و بعد از آن بر‌عهده مرد است. البته اگر زوج یا زوجه از شرایط مناسبی برخوردار نباشند، دادگاه فرزند را به پرورشگاه کودکان می‌فرستد.

حضانت فرزند پسر تا سن 15 سالگی

وضعیت حضانت فرزند پسر بعد از طلاق، توسط کارشناسان و وکلا دادگستری تعیین می‌شود. طبق قوانین جدید سال 1402، حضانت فرزند پسر بعد از طلاق تا سن 7 نهایت 15 سالگی با مادر می‌باشد. البته طبق قانون اساسی، اگر پدر فوت کند یا شرایط نگهداری و پرورش فرزند خود را نداشته باشد، حضانت او را باید مادر بر‌عهده بگیرد. در ضمن زوج و زوجه می‌توانند در هنگام طلاق، با توافق یکدیگر حضانت فرزند را هر دو باهم قبول کنند.

قوانین حضانت فرزند

حضانت فرزند پسر پس از سن 15 سالگی

حضانت فزرند دختر بعد از طلاق با چه کسی است؟ حضانت فرزند دختر بعد از طلاق تا سن 9 سالگی با مادر و از آن به بعد با پدر است. حال این سوال اینجاد می‌شود که حضانت فرزند پسر پس از سن 15 سالگی بر‌عهده چه کسی است؟ حضانت فرزند در طلاق توافقی از سن 15 الی 18 سالگی با پدر است؛ اما پسر می‌تواند پس از 18 سالگی، وضعیت حضانت را انتخاب کند یا حتی به‌صورت مستقل به ادامه زندگی خود بپردازد.

حضانت فرزند پسر بعد از طلاق تا چندسالگی با مادر است؟

مادر (زوجه) می‌تواند حضانت فرزند دختر بعد از طلاق توافقی را تا سن 9 سالگی بر‌عهده بگیرد. البته زوج و زوجه می‌توانند با توافق طرفین، حضانت فرزند را به‌صورت همیشگی قبول کنند. حضانت فرزند پسر پس از طلاق تا سن 7 الی 15 سالگی ( با توافق طرفین) بر‌عهده مادر است. البته اگر مادر شرایط و توانایی نگهداری از فرزند خود را نداشته باشد، باید حضانت او را به پدر واگذار کند.

موارد سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر

موارد سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر چیست؟

حضانت فرزند در طلاق توافقی، از مهم‌ترین حقوق زوج و زوجه محسوب می‌شود. مواردی از جمله اعتیاد به مواد مخدر، سوء‌پیشینه، بیماری روحی و روانی و سوء‌استفاده از فرزند می‌توانند موجب سلب حضانت فرزند از مادر یا پدر شوند.

  • اعتیاد به مواد مخدر

از مهم‌ترین عواملی که موجب سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر می‌شود. برای تشخیص اعتیاد و سلب حضانت فرزند، قبل از دادگاه زوج و زوجه باید آزمایش تست اعتیاد بدهند تا بتوانند به دادگاه ثابت کنند که هیچ‌گونه اعتیادی به مواد مخدر ندارند. در صورت معتاد بودن پدر یا مادر، حق حضانت فرزند از آن‌ها توسط دادگستری گرفته می‌شود.

  • دارا بودن سوء پیشینه

سوء‌پیشینه، یکی‌دیگر از مواردی است که سبب سلب حضانت فرزند پسر بعد از طلاق می‌گردد. زن یا مرد اگر دارای سوء‌پیشینه و سابقه کیفری باشند، نمی‌توانند حضانت فرزند پسر یا دختر خود را بر‌عهده بگیرند. از این رو، زوج و زوجه بایستی قبل از حضور در جلسه دادگاه، اقدام به تهیه گواهی عدم سوء‌پیشینه از نهاد مربوطه نمایند.

  • بیماری روحی و روانی

از دیگر عواملی که موجب سلب حضانت فرزند دختر و پسر می‌شود، می‌توان به بیماری روحی و روانی پدر و مادر اشاره نمود. اگر پدر یا مادر دچار بیماری‌های روحی و روانی باشند و نتوانند سیستم عصبی خود را کنترل کنند، دادگاه حق حضانت فرزند را از آن‌ها می‌گیرد.

موارد سلب حضانت فرزند

  • سوء استفاده از فرزند

سوء‌استفاده از فرزند، علاوه‌بر آن که سبب سلب حضانت فرزند پسر بعد از طلاق می‌شود بلکه یک جرم بسیار بزرگ نیز محسوب می‌گردد. در صورت مشاهده سوء‌استفاده از فرزند به شیوه‌های مختلف، زوج یا زوجه به دادگاه فراخوانده می‌شوند و حق حضانت فرزند از آن‌ها گرفته و مجازاتی برای آن‌ها در نظر می‌گیرند.

سخن پایانی

طلاق به هر صورت، می‌تواند یک آسیب بسیار بزرگ برای فرزندان به همراه داشته باشد. به همین دلیل، پیشنهاد می‌شود زوج ها حدالامکان مشکلات خود را حل کنند تا دچار طلاق نشوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به حضانت فرزند پسر بعد از طلاق توافقی، و همچنین حضانت فرزند دختر بعد از طلاق توافقی می‌توانید با وکلا و کارشناسان با‌تجربه وکیل طلاق مشورت کنید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا