خانواده

مراحل طلاق از طرف مرد چگونه است؟

طلاق به عنوان روشی برای پایان دادن به زندگی مشترک، مراحل قانونی ویژه‌ای دارد. بسته به اینکه درخواست طلاق از طرف مرد باشد یا از طرف زن، شرایط متفاوت خواهد بود. در این مقاله به بررسی مراحل طلاق از طرف مرد خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مطلب همراه وکیل طلاق باشید.

طلاق از جانب مرد

طلاق از جانب مرد

طبق ماده 1133 قانون مدنی: «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» به طور کلی در قانون ایران حق اولیه برای درخواست طلاق با مرد است. بنابراین شرایطی که مرد می‌تواند تقاضای طلاق بنماید، نسبت به زمانی که درخواست طلاق از طرف زن باشد، گسترده‌تر است.

شرایط طلاق از طرف مرد

شرایط طلاق از طرف مرد

طبق قانون شرایط طلاق از طرف مرد مشخص شده است. در ادامه برخی مفاد قانونی که بیانگر این شرایط هستند ذکر خواهیم کرد. طبق ماده 1139 قانون مدنی: «طلاق مخصوص عقد دائم است.» طبق ماده 1149: «طلاق زن در مدت عادت زنانگی یا در حال نفاس صحیح نیست مگر اینکه زن حامل باشد یا طلاق قبل از نزدیکی با زن واقع شود یا شوهر غایب باشد به طوری که اطلاع از عادت زنانگی بودن زن نتواند حاصل کند.» همچنین طبق ماده 1141: «طلاق در طهر مواقعه صحیح نیست مگر اینکه زن یائسه یا حامل باشد.»

نکته مهم این است که عدم رضایت زن در مراحل طلاق از طرف مرد تاثیری نداشته و فقط آن را طولانی‌تر می‌کند. همچنین حقوق زن در طلاق از طرف مرد کاملا محفوظ است. یعنی حتی اگر مرد دلیل موجه و محکمه پسند برای درخواست خود داشته باشد، باز هم باید حقوق زن مانند مهریه، نفقه، اجرت‌المثل ایام زندگی مشترک و مواردی از این قبیل را پرداخت نماید.

برای طلاق از طرف مرد چه مدارکی لازم است؟

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد عبارت‌اند از: مدارک هویتی مرد، عقدنامه ازدواج یا رونوشت آن و مدارکی که نشان می‌دهد مرد حقوق مالی زن را پرداخته یا ترتیب آن را مقرر داشته است. اگر مرد می‌خواهد برای کاهش پرداخت حقوق مالی زن اقدام کند باید مدارک مربوطه را نیز ارائه دهد. به عنوان مثال مدارکی برای اثبات عدم تمکین زن که در صورت اثبات قضایی، برخی از حقوق مالی زن ساقط می‌شود. اگر مرد برای طلاق وکیل گرفته است باید وکالت‌نامه نیز به مدارک ارائه شده ضمیمه گردد.

مراحل طلاق از طرف مرد

امروزه با تغییراتی در مراحل طلاق از طرف مرد، زن و یا طلاق توافقی مواجه هستیم. به این صورت که فرد متقاضی ابتدا باید در سامانه تصمیم ثبت‌نام و درخواست نوبت نماید. این سامانه توسط سازمان بهزیستی راه‌اندازی شده است. در مرحله بعد جلساتی برای مشاوره و مددکاری بین زوجین برگزار می‌گردد که حضور در آن‌ها الزامی است. بعد از این جلسات اگر سازش بین آن‌ها برقرار شد، پرونده بایگانی و مراحل طلاق متوقف می‌شود.

در غیر این صورت گواهی عدم انصراف از طلاق صادر شده و پرونده به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع می‌گردد. برای این امر متقاضی باید در سامانه ثنا احراز هویت شده و کد ثنا دریافت کرده‌ باشد. اگر زوجه نیز این کد را داشته باشند، ابلاغیه‌ها به‌صورت الکترونیک به آن‌ها اعلام می‌گردد. بعد از ارائه دادخواست توسط متقاضی به این دفاتر، پرونده در دادگاه به جریان افتاده و جلسات برگزار می‌شود. در صورت صلاحدید قاضی دادگاه خانواده، در پاسخ به دادخواست طلاق از جانب مرد گواهی عدم امکان سازش صادر می‌گردد.

بعد از صدور این گواهی، مرد 3 ماه فرصت دارد تا برای جاری شدن صیغه طلاق و ثبت آن به دفتر رسمی طلاق مراجعه نماید. در غیر این صورت حکم صادره از درجه اعتبار ساقط خواهد شد. اگر مرد از طرف زن برای طلاق وکالت داشته باشد، برای فرایند طلاق نیاز به حضور زوجه نخواهد بود.

در واقع آخرین مرحله از مراحل طلاق از طرف مرد مراجعه به دفتر رسمی طلاق و جاری شدن صیغه آن بر زن و شوهر است. طبق ماده 1134 قانون مدنی: «طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد.»

معایب طلاق از طرف مرد

از مهم‌ترین معایب طلاق از طرف مرد این است که باید تمام حقوق مالی زن به طور کامل پرداخت شود. زیرا یکی از مراحل طلاق از طرف مرد این است که تمام حقوق مالی زن پرداخت شده یا ترتیب پرداخت آن مشخص شده باشد. همچنین اگر زن هنگام درخواست باردار باشد، صدور حکم دادگاه با تاخیر بسیار زیاد انجام خواهد گرفت. اگر صیغه طلاق در دوران بارداری صادر شود، زوج باید تا هنگام وضع حمل نفقه پرداخت نماید. اگر در دوران عقد تقاضای طلاق دهد مهریه نصف خواهد شد مگر اینکه رابطه زناشویی در دوران عقد صورت گرفته باشد.

طلاق از طرف مرد چقدر طول می کشد؟

سوالات متداول

  • درخواست طلاق از طرف مرد چگونه است؟ به طور پیش‌فرض قانون به مرد حق طلاق داده است. زوج حتی بدون دلیل موجه می‌تواند درخواست خود را برای طلاق ارائه دهد.
  • مراحل طلاق از طرف مرد چگونه است؟ زوج ابتدا باید در سامانه تصمیم نوبت دریافت کرده و بعد از گذران دوره‌های مشاوره و مددکاری به همراه زوجه و دریافت گواهی عدم سازش دادخواست خود را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه دهد. برای این منظور مرد باید کد ثنا داشته باشد.
  • کدام مدارک برای درخواست طلاق از طرف مرد لازم است؟ علاوه‌بر مدارک هویتی و سند ازدواج، گواهی عدم سازش از سامانه تصمیم، مدارک مربوط به تسویه حقوق زن و در صورت نیاز مدارک لازم جهت تسقیط یا کاهش پرداخت این حقوق مورد‌نیاز است.
  • معایب طلاق از طرف مرد شامل چه مواردی است؟ در طلاق یک طرفه از طرف مرد تمام حقوق زن باید به طور کامل پرداخت شود. در صورت بارداری زوجه طلاق به تاخیر خواهد افتاد؛ در صورت طلاق در دوران بارداری، مرد باید تا هنگام وضع حمل نفقه زوجه را پرداخت نماید.
  • طلاق از جانب زوج چقدر طول می کشد؟ اگر زن رضایت به طلاق داشته باشد فرآیند طلاق طولانی نخواهد بود. اما در صورت عدم رضایت زن، عدم پرداخت حقوق وی و یا بارداری زوجه این فرآیند بسیار طولانی خواهد شد.
  • طلاق از طرف زوج در دوران عقد چگونه خواهد بود؟ اگر مرد در دوران عقد تقاضای طلاق دهد مهریه نصف خواهد شد، مگر اینکه رابطه زناشویی بین زوجین در دوران عقد صورت گرفته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا