انحصار وراثت

شرایط ارث بردن نوه

در حقوق میراث، یک قاعده کلی وجود دارد که می‌گوید برای ارث بردن از مادر بزرگ یا پدر بزرگ، نباید فرزندی از متوفی باقی مانده باشد. در این مقاله، به بررسی شرایطی که نوه باید برای ارث بردن از مادربزرگ یا پدربزرگش دارای آن باشد، می‌پردازیم.

شرایط ارث بردن نوه

در میراث، یکی از موارد حائز اهمیت این است که تا زمانی که فرزندی از متوفی باقی مانده باشد، نوبت به نوه برای ارث بردن نمی‌رسد.

به عبارت دیگر، اگر فرد فوت کرده چهار فرزند داشته باشد و دو نفر از آنها پیش از فوت وی فوت کرده باشند و در زمان فوت تنها دو فرزند او زنده باشند، ارث به دو فرزند باقی مانده تعلق می‌گیرد و فرزندان پسر و دختر فوت شده پیش از پدربزرگ ارثی نمی‌برند.

در صورتی که نوبت به ارث بردن نوه‌ها برسد و هیچ فرزندی باقی نمانده باشد، نوادگان ارث می‌برند و این ارث بین نوه‌های دختر و پسر تقسیم می‌شود.

میزان سهم ارث نوادگان

مقاله پیشنهادی: آیا جنین ارث میبرد؟

میزان سهم ارث نوادگان چقدر است؟

نوه‌ها تنها از میراث به میزان سهم پدر یا مادر خود استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر، هر نوه دختر به اندازه سهم الارث دختر متوفی و هر نوه پسر به اندازه سهم الارث پسر متوفی ارث می‌برد که نسبت پسر به دو و دختر به یک بین آن‌ها تقسیم می‌شود.

شما می‌توانید از قسمت محاسبات حقوقی، بخش محاسبه سهم‌الارث را انتخاب کرده و به طور کاملاً آنلاین و رایگان میزان سهم‌الارث خود را محاسبه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا