انحصار وراثت

نحوه تقسیم ارث خانه

بی‌تردید، بحث‌های حقوقی مربوط به تقسیم ارث، به ویژه در خصوص انحصار وراثت، یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین موضوعات حقوقی است. اکثر افراد اطلاعات محدودی در مورد میزان هزینه انحصار وراثت، نحوه درخواست گواهی انحصار وراثت و مدارک لازم برای آن دارند. همچنین، مساله مالیات بر ارث برای وراث موضوعی مهم است.

قانون به طور مشخص، تکلیف هر یک از این موارد را تعیین کرده است. به ویژه در مورد تقسیم ارث خانه، همیشه نزاعات بی‌پایانی درمی‌گیرد و افراد به دلیل بی‌اطلاعی از قانون یا نداشتن مدارک لازم انحصار وراثت، دچار اشتباه می‌شوند. در این نوشتار، بنیاد وکلا به بررسی تقسیم ارث خانه می‌پردازد.

در صورتی که میراث متوفی خانه باشد، همسر و فرزندان او در آن شریک هستند. قانون تقسیم ارث خانه به این شرح است:

  • سهم ارث همسر از ملک موروثی، یک هشتم است.
  • فرزند پسر در تقسیم ارث ملک، دو برابر سهم فرزند دختر دریافت می‌کند.
  • برای محاسبه دقیق سهم ارث، می‌توان از خدمات محاسبه سهم الارث بنیاد وکلا استفاده کرد.
  • قانون مقرر می‌دارد که وراث باید ملک را پس از فروش میان خود تقسیم کنند و تا پیش از فروش، هیچ یک از وراث حق دخل و تصرف در خانه را ندارند.
  • اگر همسر متوفی در خانه سکونت کند، فرزندان حق منع او از فروش خانه را ندارند، مگر اینکه متوفی وصیت کرده باشد که همسر تا زمان حیات در آن خانه زندگی کند.
  • در صورتی که متوفی بخشی از خانه را به همسر و فرزندان خود بخشیده باشد، وراث فقط قسمت باقی‌مانده را می‌توانند میان خود تقسیم کنند.
  • معمولا وراث برای خرید یا فروش سهم خود با یکدیگر توافق می‌کنند که روشی مسالمت‌آمیز و رایج برای حفظ خانه در خانواده است.
  • اگر پدر خانه را به اسم همسر خود سند زده باشد، فرزندان حق ادعای ارث و میراث در آن را ندارند.

تقسیم ارث ملک مشاع بین وراث

مقاله مرتبط:شرایط ارث بردن نوه

تقسیم ارث ملک مشاع بین وراث

اگر شخص متوفی در زمان حیات خود، به صورت قانونی چند دانگ از خانه را به همسر یا فرزندان خود منتقل کرده باشد و این امر قابل اثبات باشد، در این صورت تقسیم ارث ملک فقط در مورد همان چند دانگ باقی مانده انجام خواهد شد. این امر می‌تواند به دو صورت پیش برود:

  • فرد یا افرادی که چند دانگ از خانه به نام آنها بوده است، می‌توانند سهم باقی مانده از ملک را خریداری کنند.
  • در صورت عدم توافق بین وراث، ممکن است کل خانه فروخته شود و سهم هر یک از وراث پرداخت گردد.

این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا می‌تواند بر چگونگی تقسیم ارث و نحوه مالکیت نهایی ملک تأثیر بگذارد. همچنین، رعایت قوانین و مقررات مربوطه در این زمینه امری ضروری است تا از بروز اختلافات و مشکلات احتمالی جلوگیری شود. در مجموع، نحوه تقسیم ارث خانه‌ای که به صورت مشاع بین وراث باشد، می‌تواند متفاوت باشد و بستگی به شرایط موجود دارد. توجه به جزئیات و رعایت قوانین در این فرآیند بسیار حائز اهمیت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا